Банкеръ Daily

Общество и политика

"Атака" обвини БСП в плагиатство

Председателят на "Атака" Волен Сидеров обвини БСП, че краде темите на неговата партия. Конкретен повод бяха позициите на социалистите за обезщетенията на Турция за геноцида над тракийските българи.

"Съюзът на тракийските дружества, който обединява бежанците от Източна и Западна Тракия от 2013 година, с председател Красимир Премрянов, е изцяло в ръцете на БСП. В момента тези дружества са именно техен сателит", коментира Сидеров пред партийната телевизия "Алфа". 

По време на предаването той изтъкна протестите на "Атака" срещу Турция. И нарече БСП лицемери, защото по време на тяхното управление впрегнали жандармеристи и полицаи срещу шествията на атакистите. 

Сидеров упрекна "червената партия", че не поставяла въпросите за АЕЦ "Белене" и настаняването на американски бази в България, а техният премиер Пламен Орешарски спрял проекта "Южен поток". 

Националистът заподозря, че БСП се опитва да отнеме от електората на неговата партия. "Върхушката на БСП се дразни, че "Атака" влезе с взлом в политика, че взема от техния електорат, защото БСП не играе ролята на лява и социална партия, за каквато се представя. И хората се разочароват", обясни атакист номер едно. 

"Къде беше БСП през всички тези години, когато "Атака" протестираше срещу посещенията на турски държавници? Всички тези факти са грехове на БСП, затова не приемам, че сега от партията, която краде темите ни, ще измъти нещо в чуждо гнездо. БСП разчитат на късата памет, но именно затова е партия "Атака", която непрекъснато припомня на хората истината", добави Сидеров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във