Банкеръ Daily

Общество и политика

„Атака” настоява за едногодишен мораториум върху продажбата на държавни имоти

Народните представители от „Атака” внесоха в Народното събрание предложение за налагане на мораториум от една година за продажбата на държавни имоти, съобщиха от пресцентъра на партията.

От формацията на Сидеров настояват в това време да бъде изготвен единен регистър на имотите държавна собственост. В същото предложение се иска и забрана за промяна на статута на терени и сгради от публична в частна държавна собственост за същия период. Депутатите мотивират така направеното предложение с аргументите, че към момента регламентът е неясен и всяко министерство взимало самостоятелно решения за продан на имоти, които са отпаднали от необходимост за ведомството. Атакистите очевидно атакуват вицепремиера и военен министър, който е и лидер на ВМРО, Красимир Каракачанов. Министерството му тръгна да разпродава вече ненужни имоти, с някои от станаха скандали.

Според народните представители от партията на Волен Сидеров въпросните обекти могат да са в полза на друго министерство, а освен това е спорно дали с продажбата им не се засяга националната сигурност. Вносителите на предложението за мораториум виждат в него "необходима генерална реформа по отношение на стопанисването, грижите и евентуалните сделки с имоти частна и публична държавна собственост".

Facebook logo
Бъдете с нас и във