Банкеръ Weekly

Общество и политика

"Атака" изпраща петима наблюдатели в Крим

"Атака" ще изпрати петима свои представители в Крим, за да наблюдават референдума в неделя. Това съобщи пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на партията Волен Сидеров. Той настоя премиерът да освободи външния министър Кристиан Вигенин, който легитимирал новото нацистко правителство в Украйна и допълни, че партията му категорично се противопоставя на легитимирането на новата власт.

Сидеров обвини президента, че в речта си по-рано днес Плевнелиев е излъгал от най-висока трибуна, като е заявил, че Крим е окупиран. Според него в изказването на президента в пленарната зала е имало много неистини. По думите на Сидеров словото на държавния глава би трябвало да обобщи срещите с партиите и заседанията на Консултативния съвет за национална сигурност.

Лидерът на националистите продължи с атаките си към държавния глава. Според него Плевнелиев е обобщил срещите си с партиите по "спекулативен начин", защото на тях е имало различни мнения. Сидеров бе категоричен, че издигнатите от депутатите от "Атака" плакати при изказването на президента с надписи: "Ние свалихме имунитета, ти кога?", не можело да бъдат определени като неуважение. По думите на атакиста това е просто въпрос и в него не се съдържа обида.

Facebook logo
Бъдете с нас и във