Банкеръ Daily

Общество и политика

"Атака" иска обяснение от държавата за престъплението на Джамбазки

Десислав Чуколов

Депутатите от "Атака" настояват за обяснение защо една седмица е премълчавано, че евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки е бил заловен да шофира в нетрезво състояние. Това заяви на брифинг в парламента народният представител от "Атака" Десислав Чуколов. "Защо е прикривано това престъпление? И защо не чухме позиция на вътрешния министър Младен Маринов?", недоумява той.

Депутатът иска да знае кога е взета кръвна проба на Джамбазки и посочи, че от "Атака" не приемат публичното му извинение за нарушението. Чуколов заподозря, че пробата на Джамбазки е направена във ВМА, а лечебното заведение е в подчинение на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Във болницата имало "барокамера, в която влизаш пиян и излизаш трезвен".

Атакистът критикува и премиера Бойко Борисов за признанието му преди месец, че Джамбазки е любимият му политик извън ГЕРБ. Народният представител заподозря, че евродепутатът се ползвал и с протекцията на министър-председателя.

Три години затвор се полага за нарушението на Ангел Джамбазки.

"Спазена е процедурата от служителите на МВР, дадена е възможност, както във всички такива случаи, на водача да даде съответно кръв за извършване на кръвна проба",  каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка с провинението на евродепутата от ВМРО.

"Мисля, че в този случай кръвта е дадена в болнично заведение в Самоков, би трябвало да е изследвана в Окръжна болница“, посочи Маринов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във