Банкеръ Daily

Общество и политика

"Атака" иска "Обединените патриоти" да бъдат заличени от регистрите на парламента

Парламентарната група "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" да бъде заличена от регистрите на Народното събрани и депутатите от партиите на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов да бъдат обявени за независими. За това настояват от "Атака" в писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева.

Причината за искането е изключването на лидера на партията Волен Сидеров и колегите му Десислав Чуколов и Павел Шопов от т.нар. малка коалиция, както и последвалото напускане на останалите атакисти от парламентарната група на "Обединените патриоти". Така името на парламентарната група автоматично става юридически нелегитимно и следва заличаването й в специалния регистър на парламента, твърдят от формацията, позовавайки се на Коалиционното споразумение.

Според атакистите в момента се прави опит да се обяви за легитимна парламентарна група, която на практика не съществува. От партията настояват и да бъдат спрени всякакви разпоредителни и фактически действия след освобождаването на Волен Сидеров от председателското място, докато казусът не бъде разрешен.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във