Банкеръ Daily

Общество и политика

"Атака" дължи 130 хил. лева на А1, за Сидеров това е репресия

От 10 юни на тази година компанията А1 е прекратила всичките си договори с партия "Атака" заради неплатени задължения. Партията дължи на доставчика над 130 000 лв., от които над 64 000 лева са дължими по договора за предоставяне на електронни съобщителни услуги, съобщиха от А1.

"ПП „Атака“ има просрочени задължения към телекома от почти две години, преди А1 да се принуди да прекрати своите взаимоотношения с тях. Въпреки желанието и многобройните опити от страна на А1 за намиране на решение, включително подписване на споразумение за разсрочено плащане, ПП „Атака“ отказва да заплаща за ползваните услуги, което налага и прекратяването на договорните отношения", обясняват от компанията.

"През последните месеци А1 направи множество опити да достигне до взаимноизгодно решение на ситуацията, но липсата на желание за комуникация и намерения за погасяване на задълженията от страна на длъжника, правят невъзможно продължаването на предоставянето на услуги от страна на телекома", се казва още в позицията на телекома.

Публикуването на становището от страна на А1 най-вероятно е причинено от начина, по който е реагирал лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Във водения от него сутрешен блог на партийната му телевизия "Алфа" бившият депутат и настоящ столичен общински съветник заявява, че А1 саботира предизборната кампанията на "Атака".

Според него прекратяването на договорите "политическа репресия" срещу партията му. Сидеров се закани да организира протести пред офиси на А1 и да заведе дела срещу компанията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във