Банкеръ Daily

Общество и политика

Асоциация поиска да бъде назначен директор на „Военна полиция“

Българска военнополицейска асоциация призова за връщане към нормалната работа на служба „Военна полиция“. Те изпратиха към институциите отворено писмо. Службата е без постоянно ръководство от януари. 

От военнополицейската асоциация призоваха скоро да бъде назначен постоянен директор и да отпадне промяна в Правилника, която позволи и на хора, не в системата да я оглавяват. Тази промяна е факт от началото на годината. Но на предишния кабинет не остана време да назначи постоянен ръководител. Към момента временно службата се ръководи от полковник Ивайло Сотиров. 

Предшественикът му - бригаден генерал Борислав Сертов, още чака назначението си за военен аташе в Москва. Но процедурата се бави. По неофициална информация заради отнет достъп до класифицирана информация. 

През март, при обявяване на шпионската мрежа в полза на Русия, главният прокурор Иван Гешев каза, че не са потърсили „Военна полиция“, защото ѝ няма доверие. 

Военнополицейската асоциация призовава в отвореното писмо експериментите в службите да приключат. И се надява на принципната позиция на президента, на служебния премиер и на служебния министър на отбраната, до които писмото е изпратено. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във