Банкеръ Daily

Общество и политика

Асоциация иска отваряне на образователните структури от 1 април

От Българската асоциация за неформално образование излязоха с отворено писмо с настояване за отваряне на образователните структури в страната. 

В позиция, разпространена до медиите, от организацията настояват от 1 април да отворят детските градини, училищата и частните образователни структури. 

Данните от разпространението на COVID-19 недвусмислено показват, че "училищата допринасят за малка част от всички случаи на заразени с Covid-19 във всяка държава членка на ЕС”, се казва още в писмото. 

В същото време се отбелязва, че децата в България са ограничени да задоволяват образователни потребности и голяма част от тях се намират на ръба на своето ментално равновесие.

По-рано днес здравният министър Костадин Ангелов обяви, че децата се връщат в детските градини от 5 април. Връщането на ученици в класната стая ще стане от 12 април, график ще бъде изготвен съвместно с просветния министър Красимир Вълчев. Във висшите училища вероятно след 12 април ще върнат онези, които не могат да провеждат обучението си дистанционно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във