Банкеръ Daily

Общество и политика

Асен Василев: Ще разговаряме с всички, без ГЕРБ и ДПС

Категорично ще работим за коалиция и то сформирана с ясното разбиране кои са проблемите в страната и какви са начините за тяхното решаване. Това каза в ефира на NOVA Асен Василев от "Продължаваме Промяната", която според данните на първите екзитполове и паралелни преброявания е първа политическа сила. По думите му ще се търси стабилност чрез разбирателство.

"Ще разговаряме с всички политически сили без ГЕРБ-СДС и ДПС. На места в страната все още има много феодали. Докато това е така, няма как ГЕРБ да участва в управлението. Следващата седмица ще разговаряме с политическите лидери, покана ще отправим до всички. Трябва да изберем най-добрите експерти", обясни Василев. И добави, че разговори за разпределяне на министерства все още не са водени. "Това го играхме в "Тройната коалиция" и видяхме докъде стигнахме. Кризите у нас са наистина тежки и трябват добри експерти, които да се справят с тях", смята той.

Изненадата в изборните резултати се дължи до голяма степен на скрития вот и страха на гражданите да кажат за кого биха гласували, счита Василев. "Хората се страхуваха да се срещнат с нас, защото на площади в областни градове се записваше кой се среща с нас. Това е недопустимо в една нормална европейска държава и трябва да престане", изтъкна политикът.

Асен Василев препотвърди, че кандидатурата на "Продължаваме промяната" за премиер ще е Кирил Петков и допълни, че смята себе си за най-полезен като финансов министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във