Банкеръ Daily

Общество и политика

Асен Василев: Да гласуваме и да подредим държавата

Съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев гласува. Кандидатът за депутат, придружаван от родителите си, упражни правото си глас в 28-а избирателна секция в Хасково.  

"Да гласуваме и да подредим държавата", каза Асен Василев. 

По-рано днес другият съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков гласува на изборите 2 в 1 в 133 СУ „А. С. Пушкин“ в София. Петков изчака няколко минути пред изборната секция, след което упражни правото си на глас чрез машинно гласуване.

"Гласувах, за да продължим промяната, защото вярвам, че България може повече. Гласувах за моят президент. Трябва всички смирено да влезем в дискусия, защото знаем, че следващото правителство на България ще бъде коалиционно.  Важно е да се говори за две политики, без които не може - смяната на главния прокурор и създаване на антикорупционна агенция, която този път да спре корупцията в България. Ние ще можем да говорим спокойно с този, който е съгласен с тези две политики", каза още Петков.

"Гласуването е много лесно. Всеки може да гласува, независимо на какви години е. Не се притеснявайте. Контролните разписки трябва да се броят. При машинния вот шансът за манипулация е много малък", добави той.

Попитан за политиката за Северна Македония, той заяви, че има да се работи много и не е нормално българският бизнес да продава по-лесно в Австралия, отколкото в Северна Македония. Не е нормално за Скопие да се лети през Виена. Трябва да се включат и историците, но трябва да запазим и националните си интереси, категоричен е още Кирил Петков. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във