Банкеръ Daily

Общество и политика

Асен Агов смята, че Цацаров и шефът на ДАНС трябва да се оттеглят

Журналистът и бивш депутат Асен Агов е на мнение, че службите са съучаствали за паричния превод от венецуелската петролна компания към българска банка.

"Не вярвам на тезата , че нашите служби са проспали случая. В България имат всички средства да проследят всеки превод над 10 000 евро, в случая службите са съучастници в тази дейност", посочи Агов.

Според изнесените данни от главния прокурор, председателя на ДАНС и депутати става дума за сума от около 60 млн. евро в доверителна сметка на адвокат, разкрита законно. Част от средствата обаче вече са на пуснали страната ни. ДАНС и БНБ осъществяват мониторинг. Не е ясно обаче периодите, в които са правени въпросните преводи. 

"Самият адвокат преди три години е разкрит като перач на пари от контрабандата на италианската мафия на диаманти от Зимбабве и от Южна Африка. Парите пак са минавали през България", отбеляза пред bTV Асен Агов. 

По думите му страната ни се превръща в нарицателно как се перат пари и как се нарушават санкции. "Имиджът ни корумпирана страна се уголемява десетократно. В случая бездействието или съучаствието на българските власти в цялата тази опирация, налагат решения, които са много важни. Първото решение е веднага да бъде уволнен началникът на ДАНС, това е провал на ДАНС по всички линии. Второто действие, което трябва да се предприеме е да се отстрани главният прокурор, прокуратурата е провалена тотално. Мястото на Цацаров не е в прокуратурата. Той трябва да подаде оставка", коментира още Агов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във