Банкеръ Daily

Мира Радева:

Арогантността на ИТН може да върне Борисов на бял кон

В четвъртък от парламентарната трибуна председателят на групата на "Има такъв народ" Тошко Йорданов атакува "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Арогантността и тропането по масата на „Има такъв народ“ може да върне Бойко Борисов на бял кон. У нас се наблюдава изключителна политическа незрялост и арогантно високомерие, което не помага в политиката,  коментира пред Радио "Фокус" социологът Мира Радева. 

"Сложна е политическата обстановка в България още от миналото лято. Една година живеем в непрекъснато политическо напрежение. Когато имаме подобна твърде сложна за решаване политическа задача, би трябвало да очакваме нашите лидери да бъдат зрели, премерени и да бъдат политици. Хора, които търсят решения за управлението, а не просто проява на твърдост или учиндолски инат. За политиката трябват умение да се влиза в диалог, търсене на консенсус, на допирни точки. Никой не смята, че позициите не трябват да се отстояват, напротив, трябва да се отстояват определени политически тези, иначе губиш лицето си, ценностите си, но въпросът е как се отстояват тези ценности. Подходът на „Има такъв народ“ е прекалено остър, непремерен, издаващ незрялост и авторитаризъм, обясни Мира Радева.

В четвъртък от парламентарната трибуна председателят на групата на "Има такъв народ" Тошко Йорданов атакува "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Според Йорданов, Христо Иванов и Мая Манолова водят нещата към следващи избори и карат Бойко Борисов да се радва. Той подчерта, че е неприемливо "Демократична България" да поставя условия, да изявява претенции и да се опитва да реди кабинет, без да е силата, която е спечелила изборите.

Йорданов атакува персонално Христо Иванов, тъй като е посочил имена на министри от служебния кабинет, които би трябвало да останат в редовно правителство - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков. "Политиката е мръсна игра само ако се играе от мръсни хора", каза председателят на групата на ИТН.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във