Банкеръ Daily

Общество и политика

Арман Бабикян: Възможно е Николай Младенов да е "културният човек" за премиерския пост

Предположението за Николай Младенов (бивш външен министър и настоящ спецкоординатор на ООН за близкоизточния мирен процес - б.р.) е интересно и възможно“. Така пред БНР лаконично Арман Бабикян „повдигна завесата“, която вчера от „Отровното трио“ спуснаха, като съобщиха за появила се информация, че се очаква смяна на премиера с негово съгласие – „с човек, който изглежда относително културен, наскоро появил се в София от дълго пътуване“.

„Това няма да бъде част от пазарлъка. Който желае, нека рискува на този пост, но нито ние, нито протестиращите ще приемем“, заяви проф. Велислав Минеков на кратък брифинг пред Министерски съвет в 40-ия ден на протестите срещу властта и главния прокурор.

Бабикян коментира и снощното поведение на полицията, която реално отсъстваше при възникването на конфликт при посолството на Румъния в София. „В продължение на 30 дни полицаите чинно охраняваха протестите, изпълняваха ангажиментите си по закон. Нареждането не е на полицията, а над техните глави. Явно сега директивата е да се оставят гражданите да застанат един срещу друг“, коментира пиар експертът по повод ескалацията на напрежението на бул. „Ситняково” при Румънското посолство, където жена шофьор, с две малки деца в колата си, се опита да премине през блокадата на кръстовището с риск да прегази някой от протестиращите. В отговор демонстранти счупиха предното стъкло на автомобила.

Според Арман Бабикян по-големият проблем е защо държавата е решила да абдикира от ангажиментите си и желае натрапване на лошо отношение между гражданите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във