Банкеръ Daily

Общество и политика

Арман Бабикян: Трябва да чуем мнението на Слави Трифонов

"Важно е носителят на персоналната харизма, отговорност и влияние на победилата партия - Слави Трифонов, да даде своите гаранции. Трябва да чуем него, неговото мнение и дума." Това заяви депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Арман Бабикян.

"Все още няма резултат след консултациите при президента, има основа за диалог. Никак не се говори за имена и кабинет, говори се по политики и приоритети, но имената в кабинета имат значение. Между нас и "Има такъв народ" общото е да сменим модела "Борисов", имаме общо и по отношение на социалните политики. Ще стигнем и до имената, ако има име, което предизвика у нас подозрения, няма да си го спестим само и само за да бъдем в дружното мнозинство на управляващите. Никой не ни е канил да бъдем в коалиция", каза Бабикян пред БНТ.

По думите му предстоят разговори на тема енергетика. Депутатът поясни, че се говори по-лесно в този парламент. "Няма гаранция, че няма да има нови предсрочни избори. Може да се намери добра пресечна точка за името на бъдещия премиер, от нас се иска да подкрепим определена политика, ние не преговаряме с БСП и ДПС", подчерта Бабикян.

Според него президентът Румен Радев търси стабилност, което е правилният ход: "Надявам се да даде достатъчно време да се разберат партиите, не може да сме в перманентен цикъл на избори."

Facebook logo
Бъдете с нас и във