Банкеръ Daily

Общество и политика

Арман Бабикян: Ще направим сериозен опит да създадем широка коалиция

„Ако прокуратурата беше нахлула по този безцеремонен начин при Борисов и в Народното събрание, както в президентството, нормалната реакция трябваше да е тази, която ние предприехме. Тук не става въпрос за симпатия към някого... Наложи се да бъдем с хора, с които идеологически сме на различни позиции. Дадохме си сметка, че сме там, защото не сме леви или десни, а защото има вертикален натиск върху демокрацията и справедливостта. Ако бяхме дали воля на персоналните си виждания, щяхме да изгоним 2/3 от площада“. Коментарът направи пред БНР Арман Бабикян, анализатор, пиар експерт, част от т.нар. „Отровно трио“. 

Според него премиерът е опитен в това да разделя хората, „за да може тържествено да мине по магистралата“. 

Беше глупаво от страна на властта за 20 дни да се пуснат осем различни версии за това какъв вид злина стои зад гърба ни. Бяхме хора на президента Радев, на Васил Божков, на Цветан Василев, на Христо Иванов, на Мая Манолова. Комично е“, посочи той. 

Хората изпитаха вътрешна радост, че са изритали страха, че са се разделили с потискащото чувство - защо точно аз, аз ли с главата си ще троша стена, малко сме, да видим какво ще стане. Това се смени с „да направим“... Не е задължително, когато си ентусиазиран, да си глупав, затова решихме да сменим инструментите“, допълни Бабикян.

Арман Бабикян беше категоричен, че „Отровното трио“ няма да прави партия. 

Първо, ще направим сериозен опит да създадем широка коалиция. Ние правим граждански комитети в страната, които да се присъединят към такава коалиция. С удоволствие сме склонни да работим с „Демократична България“, с „Изправи се.БГ“, с партията на Слави Трифонов... Да гарантираме цялостната честност на изборите, това е пресилено да се каже, но да се опитаме да намалим изкривяването на изборите, за това имаме ресурс да го направим, ако се съберем повече формации, защото извън ГЕРБ няма политическа сила няма възможност да покрие всички секции в страната“, обясни Бабикян.

Следващият голям антиправителствен протест с искане за оставките на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев е насрочен за 14 декември - знакова дата, на която преди повече от 30 години беше поискана отмяната на чл. 1 от Живковската конституция, който утвърждаваше ръководната роля на БКП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във