Банкеръ Daily

Официално:

Арестувани са 35 души, свързани с Божков

Арестувани са 35 души, свързани с укриващия се в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков. Те са задържани за 24 часа, обявиха от Специализираната прокуратура. Предстои наблюдаващите досъдебното производство прокурори да преценят кои от задържаните да бъдат привлечени към наказателна отговорност и по какви обвинения.

Сред арестуваните има и бивши служители на МВР, включително и от Отряда за борба с тероризма. 

От сутринта се извършват действия по разследване по досъдебно производство на Специализираната прокуратура. Извършват се претърсвания на 38 адреса в различни населени места, изземат се веществени доказателства.

Акцията, която продължава и в момента, се провежда месец след като обвинения за участие в ръководена от Божков група за убийства, опити за убийства и други тежки престъпления, получиха шефът на охраната на хазартния бос Веселин Балтов и близкият до Божков адвокат Славчо Марков. Тогава от обвинението съобщиха, че на един от претърсваните адреси са намерени снимки и лична информация за магистрати и членовете на техните семейства.

Срещу Васил Божков са повдигнати задочно 19 обвинения. Сред тях и за останали неразкрити през годините убийства и опити за убийства, по които се предполага, че са и днешните арести. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във