Банкеръ Daily

Общество и политика

Арестуваха Пламен Бобоков

Бизнесменът Пламен Бобоков е бил задържан тази сутрин заради разследването за търговия с влияние. 

Aдвoкaтът му Инa Лулчeвa кaзa зa bTV, чe e нeзaкoннo дa гo зaдържaт пo Зaкoнa зa МВР при пoлoжeниe, чe нямa пoвдигнaтo oбвинeниe зa търгoвия c влияниe.
 Тя подчерта, че  Бобоков е задържан за 24 часа по Закона за МВР. 

Преди седмица той бе пуснат под гаранция от 1 млн.лв. Тогава съдът се мотивира, че няма опасност да се укрие или извърши ново престъпление. По разследването за търговия с влияние бе разпитан и секретарят по правни въпроси на президента Радев - Пламен Узунов.

Тази сутрин прокурори влязоха в президентската институция.Извършват се претърсвания и изземвания в два кабинета в президентството, единият от които е на  Пламен Узунов.

От Държавна агенция "Национална Сигурност" обявиха, че да отнели достъпа до секретна информация на Пламен Узунов и на лице с инициалите И.М., зад което най-вероятно се крие Илия Милушев – съветник на президента по сигурността и отбраната. От президентството потвърдиха за претърсванията и заявиха, че прокуратурата дължи информация на обществото за действията си. 

В началото на месеца Бобоков заяви, че това е нападение него и брат му, само и само да бъдат подведени под отговорност.

"Не виждам нищо позорно в това да общувам с държавната администрация", казва Бобоков и показа чат от миналата година с премиера Бойко Борисов, където го нарича Бос и му пише относно казуса с Либия. Бобоков е категоричен, че няма телефона на Румен Радев, но е говорил с него на различни събития. Той не вижда нищо лошо в това да има разговор с правителството в ролята си на бизнесмен.

"Според мен нещо в ценностната система на държавата ни куца. Не съм назначавал посланици, препоръчвал съм стойностни хора. Тежко му на бизнесмен, който чака дипломат да му върши работата", допълва той. 

Категоричен е, че не е близък приятел с Васил Божков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във