Банкеръ Daily

Общество и политика

Арестуваха още един кандидат за общински съветник в Несебър

Арестуваха още един кандидат за общински съветник в Несебър. Задържането е станало на 26 октомври - в деня за размисъл. Арестуваният е откаран под конвой до София след искане на главния прокурор Сотир Цацаров за снемане на имунитета му поради обвинение за участие в организирана престъпна група за купуване на гласове. Така вече шестима са кандидатите за местната власт, които имат обвинение за нарушение на избирателните права.

Един от тях е освободен поради липса на достатъчно доказателства. Досегашният кмет и кандидат за четвърти мандат на Несебър Николай Димитров, кандидат-кмет на Свети Влас и трима кандидати за общински съветници остават в ареста.

Подаден е сигнал за купуване на гласове в Несебър и съседните села. Цената е 200 лв. за кандидат-съветник плюс 200 лв. за кмет. 

На 25 октомври вечерта в Царево и Ахтопол имаше полицейска акция срещу купуването на гласове. Задържани са трима души, които по-късно били освободени заради липсата на достатъчно доказателства. От полицията отричат слуховете за задържан бизнесмен в Царево.

Въпреки тези случаи изборният ден в Несебър започна нормално.

Припомняме, че на 21 октомври стана ясно, че в курортния град се разследва схема за купуване на гласове. Ден по-късно ЦИК разреши петимата заподозрени да бъдат арестувани. Главният прокурор увери, че арестите няма да повлияят на изборите. Задържаните обещавали работа в общинската администрация на гласоподавалите си. По време на едно от делата свидетели срещу обвиняемия кандидат-кмет за Несебър Николай Димитров посочили, че в предишни години гласували за него, без да са получавали някакви облаги за това.

Facebook logo
Бъдете с нас и във