Банкеръ Daily

Общество и политика

Антон Златанов е новият директор на СДВР

Старши комисар Антон Златанов е назначен за директор на СДВР, съобщиха от вътрешното министерство.

По-рано днес служебният вътрешен министър Бойко Рашков съобщи в Пловдив, че е сменил началника на Столичната дирекция на МВР. Досегашният ръководител на дирекцията - Георги Хаджиев, е понижен в длъжност.

Антон Златанов е дългогодишен служител на МВР, а от септември 2015 г. до момента той е зам.-директор на СДВР.

Георги Хаджиев е преназначен за началник отдел „Физическа защита на лица“ в Главна дирекция „Жандармерия и специализирани операции и борба с тероризма“, уточниха от МВР.  Хаджиев е бил понижен, а причината е полицейското насилие от миналогодишните протести в София.

"Не мога да приема ръководител, който е гледал спокойно как пребиват младежи, протестиращи в центъра на София и то под колоните на Министерския съвет и че ние трябва да останем равнодушни. Ще трябва да изкореним това, което виждаме", каза вътрешният министър Бойко Рашков.

По думите му законът е разписал какво могат полицейските служители. "Докато съм министър, че ще бъда безкомпромисен", подчерта Рашков. Той добави, че има и други смени на ръководители на други дирекции в страната.

Преди няколко дни главният секретар на МВР Ивайло Иванов бе освободен от длъжност. Мотивът отново беше опуснатото насилие над граждани на миналогодишните летни протести. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във