Банкеръ Daily

Общество и политика

Антон Кутев: Ще има предсрочни избори

Как носят управляващи политическата отговорност за убийството в Русе например, при положение  че от началото на годината може би е 30-ият убит човек? И отговорността се носи, като този, който е бил главен секретар на МВР, стане министър? Това, което ни управлява, е нелепо. Още утре трябва да си тръгне. Това каза заместник-председателят на парламентарната група на БСП Антон Кутев в интервю за в. "БАНКЕРЪ". 

По повод решението на левицата за полунапускане на парламента Кутев уточни, че не мисли тази формула за успешна. "БСП е парламентарна опозиция и това е значително по-добра позиция от тази на извънпарламентарната опозиция. Тоест ние имаме и парламентарните механизми, които са важни за нас, и с които трябва да работим. Дистанцирането от парламента може и да беше полезно в някаква степен, но активната работата вътре също е важна. Със сигурност обаче е важно и изясняването на "Визия за България" и тя да достигне до всички. Проучванията показват, че има 30% разпознаваемост в обществото. Когато процентът достигне 80-90, тогава ще сме си свършили работата", добави депутатът.

За предстоящия вот на недоверие той заяви, че това не е поход на БСП към властта, а стъпка към цялостната оценка за свършеното до момента и на ситуацията в сектора.

"Поемането на властта минава през избори. За мен лично няма съмнение, че предсрочни парламентарни избори ще има - когато и да са те, най-вероятно догодина. Вотът на недоверие е опит за сериозен анализ на недостатъците в системата и опит да направим нещо в полза на хората", поясни Кутев. 

"Не съм убеден, че социологическите проучвания показват какво точно ще се случи на избори. Личният ми опит показва, че резултатите винаги се разминават  с прогнозите. Така че какво ще се случи на изборите, предстои да видим - може да сме след, но може да сме и преди ГЕРБ. Въпрос на кампания. За мен най-важно е какво иска народът. Ако иска Бойко Борисов, ще си го получи.", каза още Антон Кутев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във