Банкеръ Daily

Общество и политика

Антиправителствено автошествие тръгна от зала Колодурма в Пловдив

Близо 200 мотористи от клуб Хонда се събраха пред зала Колодрума за шествие в Пловдив. Инициативата им е позволена и разрешена от полицията, но мотористите заявиха, че нямат отношение към антиправителствения протест на същото място и категорично се дистанцират от него. Минути след 12 часа мотористите потеглиха към града, ескортирани от полиция и след обиколка в Пловдив потеглиха към Куклен, предаде БНР. 

Паркингът пред залата стана и сборен пункт на протестиращите срещу правителството, които по-рано в социалните мрежи обявиха, че възнамеряват да проведат автошествие. Събраха се около 30 коли, които по-късно тръгнаха с 10 км./ час по бул. "Цар Борис Трети Обединител". Спряха се в Тунела под Античния театър и пяха българския химн с развети знамена и под звуците на клаксони. Трафикът бе спрян, а полицията осигурява безопасността на движението. 

В началото Асен Костов заяви от името на протестиращите, че сборният пункт е избран неслучайно, тъй като паркингът пред спортната зала е огромен и така няма да се пречи на трафика в града. 

Зам.-кметът по обществена сигурност Йордан Ставрев обяви, че протестиращите нямат официално разрешение от общината, тъй като не е спазен законовият срок за получаването му.  Костов обаче подчерта, че при това положение няма да агитира хората да участват в автошествието, а това дали ще се включат в протестната колона с искания за оставка е техен личен избор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във