Банкеръ Daily

Общество и политика

Антиправителствените протести в София продължават

Продължават протестните прояви в столицата. Спряно е движението на кръстовището на булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител". Част от  участниците в антиправителствената демонстрация се отправиха на шествие в посока Софийския университет  и "Орлов мост".

Преди обяд граждани започнаха да се събират пред сградата на Министерския съвет за 21-вата поред антиправителствена демонстрация в София. За 19 часа днес е предвиден общонационален митинг-протест с искане за оставката на кабинета на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Организаторите обявиха, че след митинга ще опънат палатки пред Министерския съвет, където планират да останат до подаването на оставките на правителството и на обвинител номер едно.

Малко след 12 часа демонстранти блокираха за кратко кръстовището на булевардите "България" и "Иван Гешов", след което го освободиха и се насочиха към НДК, в посока улица „Фритьоф Нансен”, за да се върнат към "триъгълника на властта", откъдето започна шествието.

Имаше няколко опита на автомобили да преминат през блокадата на протестиращите, но не се стигна до инциденти. Част от хората, които бяха в колите си, излязоха и критикуваха демонстрантите за спирането на движението. 

Бус лентите са свободни и автобусите от градския транспорт се движат нормално.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във