Банкеръ Daily

Общество и политика

Антиевропейските настроения ги създава Брюксел, смята Джамбазки

Непрозрачна политика, в която неизбран от никого човек като Юнкер, като Тимерманс, като Аврамопулос взимат решения, които ние с вас ще плащаме. Така Ангел Джамбазки определи пред БНТ основната причина за антиевропейските настроения като ги обобщи с думите "ишиас политика".

Водачът на листата на ВМРО за европейските избори подчерта, че в листата хората от ВМРО са трима-четирима, останалите са доказали се в българското общество граждани, професионалисти и родолюбци.

"Целта ни е да спечелим 2 от 17-те места, които България ще заема в европарламента. Явяването в коалиция с НФСБ и Атака би било по-логично, но щом няма постижимо споразумение между другите две политически сили, е по-добре всяка от партиите да се яви отделно", заяви Джамазки. 

Той коментира и конкуренцията за гласовете на "родолюбците":  "Тези организации ("Воля", Възраждане - б.р.) имат съвсем различен профил" и определи като "турски родолюбци" част от тях, добавяйки, че вторият в листата на коалицията около "Воля" - Орхан Исмаилов, е "подозиран силно за връзки с турското общество и служби за сигурност".

За Джамбазки ново споразумение за пакет "Мобилност" е един от основните приоритети на българските евродепутати в състава на следващия Европейски парламент. Сред другите изброени от него приоритети са България да не се присъединява към Глобалния пакт за миграция на ООН, "нулева миграция", охраната на външните граници на Европейския съюз и "недопускане на промени в българските традиции".

Facebook logo
Бъдете с нас и във