Банкеръ Daily

Мая Манолова предлага:

Анкетна комисия в парламента да провери източват ли се анти-Ковид парите през офшорни и фалшиви фирми

Народните представители да създадат анкетна комисия в парламента, която да провери източват ли се анти-Ковид парите през офшорни и фалшиви фирми и как са се разпределяли парите. Трябва да стане ясно за какво се изхарчиха 1,5 млрд. лв., обявени от Еврокомисията, в първите месеци на COVID-19. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Габрово, където днес е организирана безплатна приемна за граждани.

"Новият бюджет е официализирано купуване на гласове и прелъстяване на избирателите", каза Манолова и подчерта, че добавката от 50 лв. към пенсиите е до март, когато са изборите, а детските надбавки за всички деца са до края на следващата година, когато са президентските избори. Българите ще станат по-бедни, а бизнесът ще е в състояние за интубиране", категорична е Манолова.

"Вместо да се гордее, Бойко Борисов да се засрами - хора умират заради хаоса в здравната система, а лекарите изнемогват. РЗИ не могат да си изпълняват задълженията, защото случаите нарастват главоломно. Борисов обеща електронно здравеопазване и електронна здравна карта, но ги няма. Това е залезът на политическата кариера на членовете на това правителство", допълни тя.

Мая Манолова за пореден път изтъкна, че формацията й ще влезе в Народното събрание и ще има пълна ревизия на премиера, министрите и зам.-министрите, НОИ, Министерство на здравеопазването, Сребърен фонд, пенсионни дружества и държавни фирми. За изборите „Изправи се.БГ“ ще се яви с партньорска мрежа с формации, за които върховенството на правото, повишаването на доходите и разграждането на модела на Борисов са приоритет.

Бившият омбудсман подчерта, че приоритет за партньорската мрежа е повишаването на доходите на българите, като минималният месечен доход стане 1000 лв. за работещ човек чрез гъвкаво работно време и въвеждане на минимална почасова ставка. "Вторият приоритет е преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход 2017-2018 г.", допълни Манолова.

В партньорската мрежа са включени граждански и инициативни комитети с различни каузи и няколко партии – ДБГ, „Волт“, Земеделски народен съюз, социалдемократи, движение „ДНЕС“, „Нова алтернатива“ и движението на Татяна Дончева, поясни Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във