Банкеръ Daily

Общество и политика

Ангелов призова парламентът да излъчи членове на НОЩ

Народното събрание да излъчи членове на Националния оперативен щаб, които да бъдат конституирани до края на деня. За това призова здравният министър в оставка Костадин Ангелов.

"Няколко дни слушам как представители на различните политически партии предлагат членове на Националния оперативен щаб, имат идеи за неговите функции, за неговия състав и за неговите действия. Утре Националният оперативен щаб и аз, като министър на здравеопазването в оставка, ще дадем поредния брифинг, с който да информираме българското общество. Много моля, ако днес е възможно, нека Народното събрание вземе решение и да даде членове на щаба, които до края на деня да бъдат конституирани", каза Ангелов.

Миналата седмица кабинетът в оставка обяви, че НОЩ се разпуска. А здравният министър каза, че той и някои от членовете на щаба ще продължат да дават редовните си брифинги, за да информират обществото за разпространението на коронавируса у нас.

Разпускането на щаба стана повод за критики от страна на представители на политическите партии в парламента, а също и на експерти. Ходът беше разтълкуван като бягство от отговорност от управлението на здравната криза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във