Банкеръ Daily

Общество и политика

Ангелкова ще съди бивш зам.-министър, обвинил я във връзки с мутрите

Ще заведа дело за клевета, защото се правят опити за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния. Това се посочва в цитирана от „Фокус” позиция на министъра на туризма Николина Ангелкова, след като по-рано днес бившият ресорен зам.-министър Бранимир Ботев обяви, че е бил обект на сплашване.

Снощи маскирани и въоръжени са се опитали да нахлуят в дома на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев във Варна. Около 22:10 ч. снощи в дома на Ботев били децата и майка му. Маскираните прескочили оградата, но синът на Ботев бил на терасата, развикал се, подал сигнал в полицията и това спряло бандитите да не влязат в къщата. "Аз не съм бил вкъщи, затова съм още по-обезпокоен", каза пред Нова телевизия  бившият зам-министър. Той уточни, че домът му бил осветен снощи, отпред имало три автомобила, жилището му е в близост до Евксиноград, но това не спряло наглеците, прескочили оградата му. Според него това е акция за сплашване

Ботев свърза случилото се вчера вечерта със свое интервю от преди няколко дни, в което заявил, че „Начинът, по който се управлява туризмът от Ангелкова и хората около нея, предоставя индустрията в ръцете на мутрите”.

„Подобни връзки са абсолютно безпочвени. Не искам да мисля, че това е част от сценарий, но обръщам внимание, че такива послания и сигнали от дестинация България могат да повлияят изключително негативно на българския туризъм“, пише Николина Ангелкова.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във