Банкеръ Daily

Общество и политика

Ангелкова: Рагин да се извини и да се оттегли

Във връзка с бруталния инцидент, при който шведски турист удря нищо не подозираща камериерка, която по никакъв начин не го е предизвикала и за реакциите на определени хотелиери, които работят в сектора -  Министерство на туризма категорично се разграничава от изказванията на такива хотелиерски организации и асоциации. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг след заседанието на правителството. 

Изявлението на министъра е във връзка с острата обществена реакция заради инцидента, при който шведски турист ритна в главата камериерка в хотел в Слънчев бряг, като жената изпадна в безсъзнание. За нападението няма причина. Пострадалата чистела фоайето на хотела, когато туристът се приближил. Вчера председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин обясни, че инциденти като този стават навсякъде по света. Според него за бранша би било хубаво този инцидент да отшуми по-бързо, за да не загубим скандинавските летовници.

"Морално е Благой Рагин да се извини и оттегли", заяви Ангелкова. 

Тя подчерта, че всеки един гражданин, независимо от къде е, е длъжен да спазва законите на българската държава, когато се намира на нейна територия, затова изцяло подкрепя действията на прокуратурата и на МВР.

"Непрекъснато повтаряме и ще направим специална кампания за нашия телефон за сигнали и нередности, за да може да се използва по всяко време. Личното ми мнение е, че такова поведение, особено на председателя на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин е неприемливо и независимо, че това са неправителствени организации, които Министерство на туризма не контролира, не се бърка в тяхната работа, трябва да се оттегли", заяви тя.

Министърът подчерта, че тя лично не се притеснява, че с думите си ще разсърди никого. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във