Банкеръ Daily

Общество и политика

Ангелкова да привлече хората на нашето море, настоя Борисов

Туристическият бранш трябва да привлече българите на нашето море, настоя премиерът Бойко Борисов.

"Надявам се туристическия ни бранш, да привлече българите на нашето Черноморие, а не с нетърпение хората да чакат решението на гърците за пускане на туристи през границата. Редно ли е да се дават пари, а българите да ходят в Гърция. Диалогът между хората трябва да се оправи, да се промотират, че хотелите ни са по-добри и чисти", коментира Борисов.

Премиерът нареди на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и от министъра на финансите Владислав Горанов да внесат в сряда на заседанието на Министерския съвет предложение за осигуряване на средствата за изграждане на пречиствателна станция за Рилския манастир.

„Това е, което обещахме на хората, на игумена, на Светата обител, да си свършим работата“, допълни Борисов.

На 3 юни правителството одобри отпускането на 600 000 лева за Рилския манастир. Миналата година субсидията е била на стойност 597 000 лева. Парите са за реставрация на манастира. По-рано Борисов посети Рилската света обител, след като стана ясно, че има недостиг на средства за манастира заради нарасналите разходи на Светия Синод. Той пое ангажимент пред Адрианополския епископ Евлогий, че ще бъдат отпуснати допълнително средства, извън предвидената от държавата издръжка за настоящата година на Българската православна църква в размер на общо 26 млн. лв., от които вече са преведени 12 млн. лв.

С новите над половин милион лева ще може да продължи реставрацията и реконструкцията на Рилския манастир. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във