Банкеръ Daily

Общество и политика

Ангел Джамбазки ли изкъпа протестиращите пред централата на ВМРО?

В понеделник вечерта протестиращите срещу правителството скандираха "оставка" пред партийната централа на ВМРО. От последния етаж на сградата някой замеряше демонстрантите с пиратки, димки и ги заливаше с вода.

По-късно сред протестиращите се появиха твърдения, че евродепутатът и зам.-председател на партията Ангел Джамбазки се е показал на прозореца и активно е участвал в атаката. От ВМРО пък уточниха Джамбазки не е бил в сградата по време на безредиците.

Днес депутатът от патриотичната партия Искрен Веселинов заяви пред БиТиВи, че "по-лудите глави" във ВМРО са разпръснали демонстрантите с водна струя, докато дойдат полицаите. "В сградата е имало двама охранители и неколцина от младежите ни. Не знам дали Ангел Джамбазки е бил там, но и да е бил, е реагирал така, както и председателят на ВМРО е щял да реагира", каза още Веселинов.

Той беше помолен да изгледа видеоматериал, на който се вижда, че мъжът, хвърлящ бомбички и заливащ протестиращите с вода, наистина прилича на Джамбазки. Тогава Веселинов посочи, че евродепутатът вероятно е бил в състояние на афект, тъй като "някой с вандалски акт посяга на сграда, символизираща прокарване на българщината в Македония".

Той видя в протеста намеса на сръбско-скопски сили, които искат да защитават македонистката позиция.

Оказа се, че по-късно пред партийната централата на ВМРО се е появил и лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Според Веселинов това не било случайно.

https://www.youtube.com/watch?v=vZ7MqXt-Mqo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR37nkqR5Z_fWXSxqoiUfIw_pv8I4UWPZfhpW8ErE3OXo2c8sohIDmFntVo

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във