Банкеръ Daily

Общество и политика

Ангел Джамбазки бесен на Марешки

Веселин Марешки и Кръстина Таскова със защитни костюми в парламента.

По принцип не възразявам всеки да се излага както и колкото иска. Нагледали сме се на много нелепи клоунади от клети, случайно попаднали в българската политика. Но дори в политическата кретения трябва има някакви граници. Това написа във "Фейсбук" евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Той е разгневен на лидера на "Воля" Веселин Марешки и депутатката Кръстина Таскова, които се появиха в пленарната зала на парламента облечени в защитни костюми срещу коронавируса.

„В момент на върховно напрежение на здравната система, в момент, когато хиляди български лекари, медицински сестри и медицински специалисти работят близо до предела на силите си, без достатъчно лични защитни средства, маски, ръкавици, костюми всеки ден се срещат лице в лице с потенциалната заплаха, да се намъкнеш в защитен костюм, за да правиш нелепи панаири в залата на Народното събрание е просто позор”, отбеляза още евродепутатът патриот.

„Не е смешно, не е забавно, просто е позор. Тежък позор. Това са поне два костюма по-малко, за двама лекари, двама медицински специалисти, двама лаборанта, които са лишени от защита, заради този нелеп и безобразен цирк”, посочва той.

„Всеки клет обитател на тази планета с два грама повече мозък от чехълче, щеше, можеше, трябваше да съобрази това. Но уви, има поне двама така наречени народни представители, които не могат”, гневи се Джамбазки.

„Да не говорим, че това безобразно поведение уврежда още повече и без това не високото доверие и одобрение на върховния законодателен огран в българското общество. Днес половината българи, гледащи тази безобразна нелепица, ще си кажат - "тези не спират с цирковете дори в тази тежка ситуация". Другата половина ще решат, че костюми са раздадени първо на привилегированите народни представители, а лекарите и хората кучета ги яли”, пише евродепутатът.

Той настоява председателят на Народното събрание да наложи строги наказания на „всички, причинили този срам на Народното събрание”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във