Банкеръ Daily

Общество и политика

Анета Милкова отпада от конкурса за генерален директор на БНР

С пет гласа "за" членовете на Съвета за електронни медии взеха единодушно решение един от участниците в конкурса за генерален директор на Българското национално радио да отпадне. Става дума за Анета Милкова, която е директор на Специализираната администрация в СЕМ. Причината е, че Милкова няма изисквания по закон трудов стаж.

Председателят на техническата комисия по проверка на документите на кандидатите  и член на СЕМ Бетина Жотева заяви: "Г-жа Милкова излага мнение, че притежава общо 8 години и три месеца трудов и осигурителен стаж, който се формира от стажа ѝ в Националният съвет за радио и телевизия  в "Дарик радио", в "Ретро радио" и три години стаж като член на Управителния съвет на БНР." Тя прилага и заявление, и правно мнение на проф. Васил Мръчков и припомня, че в процедурата за избор на генерален директор на БНР 2010 г. е допусната за участие при наличие на идентични писмени доказателства, каквито е приложила сега“.

До следващия етап на конкурса за генерален директор на БНР продължават останалите петима кандидати - това са сегашният директор на общественото радио Александър Велев, Светослав Костов, Даниела Манолова, Валерий Тодоров и Митко Димитров. Самият избор ще бъде на 28 юни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във