Банкеръ Daily

Общество и политика

Андрей Райчев: Опозицията у нас изчезна, БСП се вари в собствения си сос

Битката между институциите е пагубна за държавата. Тази теза разви пред БНТ социологът Андрей Райчев. И призова президента, премиера и главния прокурор да спрат войната помежду си.

„Опозицията у нас изчезна, БСП се вари в собствения си сос”, каза още Райчев. Според него БСП се е оплела във втрешните си избори и е изгубила активната си роля. Той допълни, че ДПС иска мандатът на 44-тото Народно събрание да бъде довършен, а останалите партии в парламента са близки с правителството.

"Извън парламента има две фигури, за които се говори, че имат голямо политическо бъдеще - Мая Манолова и Слави Трифонов, но те стоят в ролята на изграждане на образ, а не в диалогово отношение", добави Райчев. Социологът уточни, че опозиционната роля се е паднала на президента Румен Радев, който не би трябвало да се занимава с това, защото трябва да е обединител на нацията.

Сърдитите местни елити ще гласуват през 2021 г. за партията на Цветан Цветанов. Това пък обясни политологът Димитър Ганев пред БНТ. "Проблемът за ГЕРБ идва, че сега Цветанов, отцепвайки малка част от този вот, който пак повтарям е технологичен, ще нанесе някаква щета на ГЕРБ, но не смятам, че тя ще бъде колосална", посочи той.

"Голямата принадена стойност на Цветанов в организационен план беше, че по време на ключови избори той успяваше да мобилизира тези няколко местни мрежи да работят за ГЕРБ", допълни Ганев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във