Банкеръ Daily

Общество и политика

Андрей Новаков пред превозвачи: Вие сте построили по-добър бизнес модел от повечето европейски държави

Вие сте построили по-добър бизнес модел от повечето европейски държави. Предлагате качествена услуга на по-ниска цена. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков на среща с превозвачи в Троян и Ловеч. Той бе в област Ловеч по покана на народния представител Иван Миховски. Двамата проведоха първо работна среща с общинското ръководство на ГЕРБ в Троян, където Миховски е общински ръководител. Пред съпартийците си Новаков посочи акцентите в предизборната програма на ГЕРБ по темите, по които той е работил и досега в Европейския парламент.

Пред представители на превозваческия бранш Новаков коментира пакета "Мобилност", който държа в напрежение българските фирми, които работят в този сектор и нашите евродепутати до последния ден на Европейския парламент, когато стана ясно, че окончателно решение ще бъде взето от следващия парламент.

"Това, което направихме с пакет "Мобилност" е, че стигнахме до там, че бяхме на 2 гласа от неговото отхвърляне. Според мен при следващия ЕП ще се търси компромисно решение", каза в Ловеч Новаков, който се срещна и с ловешки представители на превозваческия бизнес в присъствието на общинския ръководител и кмет на града Корнелия Маринова. Той подчерта още: "Внесохме жалби срещу неправомерните глоби срещу български превозвачи във Франция. Имаме статистика, че в ЕС липсват около половин милион паркинги".

Според него важното е превозвачите да знаят, че никой няма право да ги глобява на база европейско законодателство, защото пакетът не е приет. "Това, което се случва във Франция, са местни практики", поясни още Новаков и изрази очакване, че едва ли преди Нова година ще се приеме каквото и да е решение по пакета "Мобилност".

Има изисквания, които ни се налагат на европейско ниво, които противоречат на нашето законодателство относно командироването на шофьори в чужбина, коментираха превозвачите. Те бяха категорични, че следят всичко, което прави Андрей Новаков в защита на техните интереси и съхраняване на българския бизнес модел в бранша и подкрепят усилията му. "На ваше разположение съм. Не трябва да мълчите. Трябва да сигнализираме срещу всяка нередност, а ние затова сме в Европейския парламент", увери ги Новаков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във