Банкеръ Daily

Общество и политика

Андрей Новаков обеща на транспортния бранш офис в ЕП

Ако получа доверието на хората, българският транспортен бранш ще има офис в Европейския парламент. Това заяви кандидатът за член на ЕП от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков на среща с превозвачите в Перник. На нея присъстваха кметът на Община Перник Вяра Церовска, народният представител д-р Александър Александров и областният управител Ирена Соколова.

"За мен е важно България да има представител в Комисията по транспорт. По този начин ще бъдем сигурни, че интересите на страната ще бъдат защитени", заяви Андрей Новаков и допълни, че работата на международните шофьори е да бъдат командировани, а не да стоят в държавите си. Новаков коментира пакета "Мобилност", който държа в напрежение българските фирми, които работят в този сектор и нашите евродепутати до последния ден на Европейския парламент, когато стана ясно, че окончателно решение ще бъде взето от следващия парламент. Той не скри разочарованието си, че двегодишният труд се е провалил само с два гласа.

"За съжаление, Пакетът щеше да е останал в миналото, ако всички български евродепутати бяха дошли на работа. Преговорите ще продължат през есента. Ще се търси решение в следващия Европарламент", категоричен беше Новаков. Той посочи също, че митът, че след 2020 година финансирането за страната ни ще спре, се оказа лъжа. "Напротив! Селските райони ще получат по-голямо финансиране, в сравнение с предходния програмен период, на фона на намалените субсидии за голяма част от останалите страни-членки. Обезлюдените райони ще получат специално третиране", обясни кандидатът на ГЕРБ за евродепутат.

Кметът на Перник Вяра Церовска приветства Андрей Новаков за неговата активност и работа през 5-те години в ЕП. Тя изрази своята увереност, че най-младият български евродепутат ще остане верен на своите принципи и ще защитава интересите на страна ни и на българските превозвачи. "Андрей Новаков беше този, който утвърди 18 милиарда лева за България в следващия програмен период от европейските средства. Това е най-високият бюджет от присъединяването ни към ЕС. По този начин общото увеличението се равнява на 3.4 млрд. лв.", подчерта градоначалникът.

От своя страна представителите на местния транспортен бранш заявиха своята подкрепа за Андрей Новаков , който през цялото време стоеше редом до тях и отстояваше техните интереси.

Facebook logo
Бъдете с нас и във