Банкеръ Daily

Общество и политика

Анастас Герджиков: Сделка с ГЕРБ няма

"Бях издигнат от инициативен комитет. Аз се колебаех. Появи се моят приятел Красимир Вълчев и каза, че може да говори с партия ГЕРБ за евентуална моя подкрепа. Аз бях доста склонен да се кандидатирам вече. Когато чух това, то ми даде известен кураж. Ако това е упрек, не разбирам защо. Другите двама основни кандидати са постъпили по същия начин. Очевидно е, че те са подкрепени от партии, с които са говорили и докато са обмисляли кандидатурата си. Партия ГЕРБ сигурно е допуснала много грешки, но очевидно има и много успехи. Иначе нямаше да ги избираме в продължение на 12 години. Те продължават да бъдат най-голямата българска партия." Това заяви кандидат-президентът Анастас Герджиков, издигнат от Инициативен комитет, подкрепен от ГЕРБ и БЗНС.

"Сделка с ГЕРБ няма. Разбрах, че те нямат условия. Искам да бъда кандидатът на всички българи. Ще бъда еднакво справедлив към всички. Идеята за върховенство на правото е сред основните, които отстоявам. Съдебната реформа е инструментът за постигането ѝ. Трябва да се научим, че има правила и трябва да ги спазваме", каза Герджиков пред БНР.

По думите му ядрената енергетика е сравнително евтина и безопасна и тя може да замести опасните за околната среда производства. "Твърде скъпо е да я развиваме в Белене. Трябва да се използват реакторите в АЕЦ "Козлодуй", счита той.

По темата за Република Северна Македония и пътя ѝ към Европейския съюз канидат-президентът подчерта, че България трябва да следва вече започнатата политика. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във