Банкеръ Daily

Общество и политика

Ананиев разпореди проверки във всички болници

Проверки ще бъдат направени на всички болници, без изключение, открито и по определени процедури и правила, без да се правят чадъри за този или онзи. Това се закани министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг относно предстоящи проверки, свързани с ефективното разходване на средства за болнична помощ от лечебните заведения.

Стана ясно, че екипи от Министерство на здравеопазването, МВР и прокуратурата ще проверяват всички болници с публичен ресурс. "Всяка една от трите институции има своите компетенции и правомощия. Когато ги обединим, ние може да стигнем до по-добър резултат“, категоричен бе здравният министър.

Според Ананиев проверките ще целят да установят дали се изразходват ефективно и целесъобразно средствата, предназначени за лечение на българските граждани. "Знаете, че един от приоритетите на българското правителство, е повишаването на ефективността на разходването на тези средства и спиране на много порочни практики, с които ние, българските данъкоплатци, се лишаваме от възможността да повишим качеството на лечението“, подчерта Ананиев.

"С първия ми ден, в който станах министър, си поставих за цел да превърна проверките и то съвместно с другите институции, в системен подход. Бих желал топва да е признак на прозрачност в нашата работа“, допълни още той. По думите му проверката ще обхване всички участници в здравно-осигурителната дейност в страната, а целта им е да установят онези негативни практики, които намаляват ресурса за лечението на българските граждани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във