Банкеръ Daily

Общество и политика

Ананиев подписа договора за изграждането на Националната многопрофилна детска болница

Днес министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа договор с обединение  ДЗЗД „Детско здраве“ за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница. Общата стойност на договора е 77 839 442.89 лева без ДДС или 93 407 331.47 лева с включен ДДС.

Изграждането на болницата е основен приоритет за развитието на детското здравеопазването в България. Министерството на здравеопазването се ангажира строителството на лечебното заведение да се осъществява при максимална обществена информираност и в диалог както с всички компетентни институции, така и със специалистите в сферата на детското здравеопазване у нас. 

От здравното министерство ще бъде сформирана работна комисия, включваща действащи педиатри от различни специалности, които ще одобряват проектите за отделните отделения - вид, квадратура, леглова база, необходими кабинети и операционни.

Изпълнителят разполага с едногодишен срок, от сключването на договора, да изготви и представи проект на детското лечебно заведение. В своята оферта ДЗЗД „Детско здраве“ посочват, че ще извършат допълнително конструктивното обследване на строежа.

Всички действия по реализацията на проекта са извършвани и ще бъдат извършвани при максимална публичност и прозрачност.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във