Банкеръ Daily

Общество и политика

Ананиев отрече да е забранявал събора на Бузлуджа

Здравният министър Кирил Ананиев официално опроверга твърденията, че е забранил провеждането на традиционния събор на партията на връх Бузлуджа. Министерството на здравеопазването е информирало лидера на партията Корнелия Нинова, че съборът може да бъде проведен при спазване на противоепидемичните мерки.

На 16 юли Нинова е изпратила запитване до министър Ананиев по този повод.

В писмото си Ананиев напомня, че неспазването на противоепидемичните мерки, като физическа дистанция и носенето на защитни маски за лице, способстват за улесненото предаване на причинителя на заболяването и възникването на нови случаи и огнища.

Управляващите саботират митинг-събора на БСП, написа вчера във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Уважаеми българи, ще споделя с вас информация, която управляващите ще отрекат, но тя е факт. След като министърът на здравеопазването ни забрани да проведем ежегодния традиционен събор на левицата на връх Бузлуджа, решихме да го направим на жълтите павета под прозорците на властта.

Ужасени от факта, че ще дойдат десетки хиляди, ГЕРБ взеха мерки. Областни управители, кметове и координатори на ГЕРБ са предупредили транспортните фирми, че ако поемат ангажимент да превозват социалисти и симпатизанти ще им прекратят договори с общини и няма да ги допускат до поръчки.

А в една област започнали проверки дали превозват протестиращи до София.

Диктатурата е в действие. Няма да ни спрете. Митинг ще има", написа Нинова в социалната мрежа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във