Банкеръ Daily

Общество и политика

Алтернативата на статуквото е още по-лоша, смята Огнян Минчев

Не ми е за пръв път да изразявам различно мнение, в което вярвам, когато хората са разделени полярно на две крайни позиции. Държа на това, което казвам. Статуквото е непоносимо - и съвсем очевидно, неудържимо. Наличната алтернатива на статуквото е лоша и неприемлива.

"Създавайте нова, приемлива, смислена и перспективна алтернатива на статуквото. Гражданският протест може да бъде едно добро начало на политическа промяна. Ако над него не се изгради приемлива алтернатива, резултатите няма да бъдат по-добри, отколкото при предишни граждански протести. Напротив, при днешната конфигурация има опасност да се окажат по-лоши", написа политологът Огнян Минчев на страницата си във Фейсбук.

Според Минчев Румен Радев няма личния капацитет  и не е безспорна фигура, за да оглави промяната в страната: "Не мисля, че той има достатъчен политически капацитет и не мисля, че е независим, включително от външни сили - знаем как той защитава, където и да отиде, Русия и махането на санкциите срещу нея".

Политологът посочи съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов като единствения израстващ политически лидер.

"Със съветници, които пренасят към руското посолство тайните клаузи на сделката за закупуване на Ф-16. БСП е разделена дали да отиде с ДПС и ГЕРБ, или в друга посока. Това са реалности, които показват, че посочваната алтернатива не е приемлива", смята Огнян Минчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във