Банкеръ Daily

Общество и политика

Алпинистът Боян Петров остава в реанимация, но без опасност за живота

Алпинистът Боян Петров е на командно дишане и остава в реанимация, след като вчера беше блъснат от кола в Кресненското дефиле. Заедно с него пострада и екологът Андрей Ковачев. И двамата пациенти са в стабилно състояние и Ковачев може би още днес ще бъде изведен от реанимация, съобщиха от ВМА.

Петров е поставен в медикаментозен сън. Той има комбинирана политравма, като водещи са гръдната и черепно-мозъчната травма. Инцидентът се случи във вторник. Ковачев и Петров броели прегазените животни на главен път Е-79, където трябва да мине и ЛОТ 3,2 на магистрала "Струма". Целта на двамата била да докажат, че единственият вариант за строеж на автомагистралата през защитените територии, е строителството на тунел, както настоява и ЕК.

Катастрофата е станала в 11.20 ч. в района на Османска чешма на входа на дефилето, на 50 м след свлачището, което се укрепва с мрежи и в момента по него не се работи. Колата, която ги е блъснала, е била управлявана от румънска гражданка на 27 години.

Двамата бяха докарани в спешния център на благоевградската болница в тежко състояние, но без опасност за живота. Андрей Ковачев е с мозъчен оток, а Боян Петров с фрактури на ребрата и черепа. Малко по-късно и двамата бяха преместени в София.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във