Банкеръ Daily

Общество и политика

Алма матер в топ 25 на класация за "Контакт с работната среда"

Софийският университет е сред двадесет и петте най-добри университета по индикатор „Контакт с работната среда“, според данните за 2020 година на международната рейтингова класация на висшите училища - U-Multirank. Този показател бележи значимостта, която университетът отделя на включването на професионалния опит в програмите за обучение на студентите си.

Целта на рейтинговата класация е да бъде извършено съпоставяне между висшите училища по пет ключови показателя: първи: преподаване и учене, втори: научни изследвания, трети: трансфер на знания, четвърти: международна ориентация и пети показател - регионална ангажираност.

От първото си издание през 2014 г. Ю-мултиранк увеличава двойно броя на участващите университети от 850 на близо 1800, като обхватът на включените държави към момента е 92, включително над 5300 факултета и над 11 800 учебни програми, в 28 тематични области.

Класирането отчита както институционалното ниво на представяне, така и представянето в конкретни области и учебни направления.

Facebook logo
Бъдете с нас и във