Банкеръ Daily

Общество и политика

Александър Томов и Лъчезар Аврамов подадоха документи в ЦИК

Александър Томов и професор Лъчезар Аврамов се регистрираха  в Централната избирателна комисия за участие в изборите за президент и вицепрезидент. Те са подкрепени от партия "Българска социалдемокрация".

Томов обяви, че има визия за изход от кризата и допълни: "Ние сме готови в момента на консенсус с всички, които застават зад една програма за възраждане на нацията. Това е причината да се явим и да потърсим директно помощта на народа ".

"Време е генералското управление да бъде сменено с професорско", подчерта професор Лъчезар Аврамов.

"Според нас е време да излезем от ситуацията на общество на невежество и корупция и да преминем към общество построено върху знанието, което всъщност е Конституцията на Европейския съюз", добави той.

Коалиция ГЕРБ-СДС ще внесе в ЦИК документи за регистрация на коалицията в двата предстоящи избора – за президент и вицепрезидент и за Народно събрание, утре, на 26 септември 2021 г. от 9.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. 

Документите на коалицията и необходимия брой подписи за регистрацията ще бъдат внесени от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС в 46-oто Народно събрание Десислава Атанасова, председателя на СДС Румен Христов, председателя на МГЕРБ Георг Георгиев и административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Също утре, но в 15.00 часа, "Воля" ще внесе документи за регистрация в изборите, съобщават от партийния пресцентър.

След внасянето на документите от партията ще дадат изявление.

Обратното броене за изборите на 14-ти ноември започна.

Пет дни остават на партиите и коалициите, които искат да се включат в надпреварата, за да се запишат за участие. До този момент в Централната избирателна комисия за участие в изборната напревара са се записали три партии и една коалиция.

В битката за нов парламент вече официално се включи новата формация на Кирил Петков и Асен Василев – „Продължаваме Промяната".

Документите си вчера подадоха и от ДПС, които изненадващо обявиха, че за първи път ще издигнат свой кандидати за президент и вицепрезидент. Коя ще е кандидат-президентската двойка на Движението, ще реши ръководството на партията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във