Банкеръ Daily

Общество и политика

Александър Сиди настоява за химическа кастрация на убиеца от Сотиря

Александър Сиди

Да бъде премахнато съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдите при тежки престъпления, за да не се превърне и убийството на 7-годишното дете в Сотиря в поредния случай от дългата сводка с престъпления, извършени от маргинални субекти. За това настоява ВМРО в своя официална позиция. В тази връзка депутатът от "Обединените патриоти" и член на ръководството на ВМРО Александър Сиди заяви, че за пореден пъти извършител на тежко престъпление ще се възползва от по-леките условия в закона.

"За съжаление този брутален случай в село Сотиря ще се превърне в поредния, в който извергът, извършил престъплението, ще бъде наказан и ще се възползва от съкратеното съдебно следствие, уверен съм. Дори и утре да променим закона, той ще може да се възползва от по-леките условия, които са били в предишния. Трябва обаче оттук нататък да спрем", категоричен е Сиди.

Той припомни пред БНР случая в Русе от миналата година и по-отдавнашния случай в Стара Загора, когато убийци на млади жени се възползваха от съкратеното съдебно следствие, за да намалят присъдата си.

Според ВМРО извършителят на убийството в Сотиря и подобен тип насилници трябва да бъдат кастрирани химически. Сиди изтъкна, че това се случва в доста държави по света и е метод, по който да бъде спрян един престъпникът да извършва отново такива посегателства. "Този човек трябва да лежи в затвора до живот, без право на замяна, каквото наказание не би могло да му се наложи, ако има съкратено съдебно следствие, и трябва да бъде химически кастриран, за да не продължава каквито и да било деяния оттук нататък, защото, в един момент би могъл да излезе в отпуск и да извърши поредното такова посегателство", настоя той.

Депутатът се надява Концепцията за несоциализираните общности на вицепремиера Красимир Каракачанов да бъде точка първа в дневния ред на правителството през новия политически сезон. По думите му, за да сработи концепцията, й трябва време. Няма как с приемането й всички несоциализирани групи изведнъж да променят начина си на живот.

Сиди посочи, че не може да коментира заявеното от Валери Симеонов на Петрова нива, че предстоят сериозни промени в коалиционните взаимоотношения между "Обединени патриоти" и ГЕРБ. Той припомни, че Каракачанов е обещал още в началото на политическия сезон да има разговор с Борисовата партия за тава какво е свършила управляващата коалиция до момента.

ВМРО и НФСБ са обсъждали възможности да участват заедно на местните избори на определени места, потвърди също така Сиди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във