Банкеръ Daily

Общество и политика

Александър Ненков: Оставка сега може да предизвика политическа криза

Оставка на правителството сега може да предизвика политическа криза, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков след края на пленарното заседание.

"Изборите ще дойдат! След няколко месеца или сега, но в крайна сметка какво ще се случи след това с държавата? Предстоят много трудни за взимане решения относно икономическата ситуация. Не е въпросът дали са 5-10-50 хиляди, може и 100 000 да са хората, които да не одобряват правителството, но не може някакви си говорители да говорят от името на народа. Аз не го възприемам. Това ще се реши на парламентарните избори, когато и да бъдат те", каза заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Александър Ненков.

"Живеем в 21-ви век. Не трябва да се действа така с провокации и агресия. Не приемам по никакъв начин да се стига до крайности. Интересно ми е какво ще направят тези хора, ако влязат в парламента. Ще ни бесят ли, в ковчези ли ще ни изнасят? Ние също имаме семейства, близки, приятели", заяви още Ненков.

"Познавам хора, които протестират и никога не съм се опитвал да им попреча да изразят мнението си, но това трябва да става мирно и цивилизовано. Ако напрежението ескалира още, това ще е един срамен ден за българската демокрация. Надявам се протестиращите да разбират това и всичко да мине спокойно", коментира той протеста пред Народното събрание.

"Аз и моите колеги работим съвестно. Ние винаги сме работили добросъвестно за хората. ГЕРБ никога до този момент не е правил избори, така че никога не е могъл да ги фалшифицира. В момента най-важния въпрос е здравната криза и пандемията. Никой от протестиращите, включително и президентът, не обелват дума затова", каза още зам.-шефът на парламентарната група на ГЕРБ.

Според него единственият начин за смяна на властта е избори. "Ако това тук е начин за взимане на властта, аз не искам да живея в такава държава", завърши депутатът от ГЕРБ.

Той припомни, че ГЕРБ два пъти е подавал оставка. "Щом сме могли да предприемем тази крачка, смятам, че винаги това е обсъждан вариант. Самият премиер Борисов го казва многократно", заяви Ненков. Но има хора, които казват, че за тях не е приемливо да се подава оставка, защото това ще ни вкара в спирала и ще доведе до по-голяма криза, обясни той. 

"Жалко, че се стига до крайни сблъсъци. Какво се случва с хората, които разсъждават различно от тези на протеста?", попита депутатът от ГЕРБ. По думите му всеки прави грешки, но "винаги сме се ръководили от интересите на народа". "Дали ни харесват ще кажат на изборите. И не виждам друг начин да се излезе от политическата ситуация", допълни Ненков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във