Банкеръ Daily

Общество и политика

Алехандро Поланко Мата е новият посланик на Испания у нас

Външният министър Екатерина Захариева прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Испания в България Алехандро Поланко Мата на среща днес.

„Радваме се, че Испания изпраща толкова опитен дипломат в България. Може да разчитате на пълната подкрепа на Министерството на външните работи и българската администрация в своята работа. Благодарим за последователната подкрепа на Испания за присъединяването ни към Шенген, надяваме се тя да продължи“, каза Захариева в своето приветствие към посланика. 

По време на срещата двамата обсъдиха актуални въпроси от европейския дневен ред и двустранните икономически отношения между страните ни. Събеседниците се обединиха около мнението, че въпреки добрите връзки между двете държави на политическо ниво, бизнес отношенията може да бъдат надградени. Като ключова стъпка в тази посока те подчертаха изграждането на повече контакти между компаниите от двете страни. Изтъкнати бяха и възможностите за обмен на експертизи относно развитието на туризма, както и по регионални въпроси.

Посланик Мата оцени високо българската подкрепа за Испания по ситуацията в Каталуня и изтъкна сходствата в позициите на двете страни по редица външнополитически въпроси.

Facebook logo
Бъдете с нас и във