Банкеръ Daily

Общество и политика

Актуализацията на бюджета влиза в парламента

В програмата на Народното събрание за тази седмица влиза обсъждането на първо четене на промени Закона за държавния бюджет за 2020 г. Законопроектът за  изменение и допълнение е записан като първа точка за петък. Преди това становище трябва да даде бюджетната комисия, чийто председател е Менда Стоянова. Това вероятно ще стане в сряда.

Предлага се тази седмица парламентът да разгледа и проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагането на кандидати за председател и членове на Комисията за защита на личните данни, представяне и публично оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, както и процедурата за избор от Народното събрание. В дневния ред е и проект на решение за предложение до президента за награждаване с медал "За заслуга" на ст.н.с. д-р Александър Скордев за заслугите му в областта на инженерните науки и практиката като учен, преподавател, физик.

Точка първа в четвъртък пък трябва да са разисквания по питане от народните представители от БСП Румен Гечев и Георги Свиленски към министъра на финансите Владислав Горанов относно "нова концепция за облагане на хазартните игри", декларирана от него през март 2016 г., както и разисквания по питане от народните представители от ВМРО („Обединени патриоти”) Искрен Веселинов и Александър Сиди до министъра на труда и социалната политика Деница Сачева относно фрагментирано законодателство в социалната политика.

В програмата на парламента е и второто гласуване на допълнение на Закона за Българския Червен кръст.

Facebook logo
Бъдете с нас и във