Банкеръ Daily

Тошко Йорданов:

Ако в следващия парламент няма лицемерие, ще има правителство

„Ще има избори. И вече в следващия парламент, ако има разум, а не лицемерие, би трябвало, надявам се, да има редовно правителство”. Това заяви в кулоарите на парламента Тошко Йорданов от „Има такъв народ”, цитиран от NOVA.

По думите му партиите на протеста са длъжници на хората. „Отговорността е споделена и колкото и да им звучи неприятно, основната тежест е в другите две партии на протеста. Преди три месеца те ни молеха да направим кабинет. Месец по-късно първо не им хареса, по неясни причини, представеният първи кабинет. След това пожелаха разговор за политики. При всеки разговор излизаха и казваха как сме се разбрали за всичко и след това излезе г-н Христо Иванов наприказва едни неща и взриви целия процес. Така че да си понесат отговорността за това”, категоричен бе Йорданов.

На въпрос притеснява ли се ИТН от евентуалния политически проект на Асен Василев и Кирил Петков, Йорданов заяви следното:

„Демокрацията е такава, че всеки един български гражданин може да участва в политическия живот. Това е нормално и прекрасно – да има нови политически проекти. Ние не сме деца в пясъчника да се сърдим, че някой ни е взел кофичката. Всеки има право да играе в пясъчника".

Facebook logo
Бъдете с нас и във