Банкеръ Daily

Христо Проданов:

Ако третият мандат отиде в БСП или ДБ, има шанс за нов кабинет

Предложението на "Демократична България" е добро и си заслужава да бъде обсъдено. Истината е, че трябва да се върне държавността в България, институциите да започнат да работят и да се изпълняват политическите приоритети.

Това каза пред БТВ министърът на туризма в оставка Христо Проданов от БСП по повод върнатия днес от "Продължаваме промяната" неизпълнен мандат за съставяне на правителство.  

"Темата за Северна Македония изобщо не беше повод и причина "Има такъв народ" да изтеглят министрите си. Основните причини са актуализацията на бюджета и парите за пътища. Това с Македония не е достатъчно основателна причина. ИТН провалиха за трети път правителство и най-вероятно отново ще ни заведат на избори. Със сигурност и ние сме допускали грешки, но в такъв формат на коалицията трябва да има разговори, диаолог и отстъпки. В момента има купища кризи и поведението на ИТН не беше държавническо", категоричен е той. 

"Президентът трябва да вземе своето решение за третия мандат. Аз виждам шанс да бъде формирано правителство, ако мандът бъде връчен на БСП или ДБ. Всичко останало ще бъде магистрала към избори, но президентът трябва да си реши. Ние сме готови и отговорни. Според мен, ако има избори сега, ще влезем в една спирала като миналата година. Няма как да се промени нещо кардинално в картината с едни избори. Имаме много проблеми за решаване и нямаме нужда от избори в момента", завърши Христо Проданов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във