Банкеръ Daily

Министър Емил Димитров

Ако спазим закона, трябва да спрем водата на половин България

От над 7400 сондажа за вода у нас 40% са без разрешителни, 60% пък нямат санитарно-охранителни зони, каза пред Нова телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров. 

"Три пъти държавата е удължавала регистрацията на тези сондажи. Ако спазим закона, ще спрем водата на половин България. Не е редно, тези хора имат време да се регистрират" посочи Димитров и уточни, че след ареста на бившия екоминистър Нено Димов администрацията е притеснена.

"Шефовете на ВиК не са престъпници. Изведнъж да ги изкарваме престъпници, не е редно.Много от тях ще дойдат на среща днес и ще искат да подадат оставка. Аз трябва да ги убедя, че държава има и не трябва да го правят. Ако 80 човека в цялата страна си подадат оставките, аз с кого да работя? Със секретарката ми?", каза Димитров.

Във връзка с ареста на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив министърът каза: "Пожелавам й справедлив съдия. Има някой, който е подвел прокуратурата. Информацията стигна до София и главния прокурор разбра. Истината вчера възтържествува и очаквам да има развитие".

Димитров уточни, че водопроводът за Перник от „Белмекен” ще е готов до 20-30 дни. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във