Банкеръ Daily

Кирил Петков:

Ако победим, премиер ще бъда или аз, или Асен Василев

Това, което реши съдът, не оневинява Борисов. Има ужасно много доказателства. Арестът беше само първата стъпка. След 2-ри октомври всеки в България, който е извършил престъпление, ще трябва да върви към истинско правосъдие. Това е нашата мисия, това означава да продължим промяната. 

Това заяви в интервю за БНТ съпредседателят на “Продължаваме промяната” и водач на листата на партията в 24 МИР София Кирил Петков.

"Бойко Рашков бе от малкото хора, които имаха смелостта, и под негово ръководство се случи ареста на Бойко Борисов. Хората се разочароваха, че беше само за 24 часа", добави той и намекна, че обаче има събрани факти по делото. 

Кирил Петков изказа съболезнования към близките на двамата загинали бургаски полицаи.

"Никой политик не трябва да използва тази трагедия за политически цели. Нашето правителство направи първа стъпка на “Капитан Андреево” - той бе завзет години наред от частна фирма и беше корупционен канал за мигранти, плодове и зеленчуци с високи нива на пестициди, тровещи децата на България. Първата стъпка беше направена. Трябва да направим продължение на това. Оградата беше инвестиция на ГЕРБ за стотици милиони левове, а бе компрометирана толкова лесно. Ако средствата на данъкоплатците се използваха правилно, щяхме да имаме по-добра ограда. Имаше миграционна вълна от Украйна. Хиляди хора дойдоха и ние се справихме", посочи още съпредседателят на ПП. 

Според него, за 7 месеца от ПП са направили една много добра първа стъпка. "Лошото финансиране, лошата уредба, частните интереси са били толкова много в последните 30 години, че трябват много следващи стъпки. Обещаваме, че това ще бъде огромен приоритет за следващото ни правителство", гарантира Кирил Петков. 

"Българският съд вече осъди Борисов за лъжа, това ще е вторият път", категоричен е експремиерът. Според него, проблемите с газа идват от "Турски поток" и 12-те години забавяне на осъществяването на интерконектора с Гърция. 

Кирил Петков добави, че вчера е разговарял с гръцкия министър на енергетиката. А той му е казал, че след като правителството на "Продължаваме промяната" си е отишло, не е имало истински ентусиазъм за взимане на слотове за доставка на газ в гръцките пристанища.

Той гарантира, че при изборна победа на “Продължаваме промяната”, ще приложат компесационна схема за електроенергията, подобна на тази за газа. “Виждаме, че хората ни подкрепят. Всички знаят, че сме направили добра първа стъпка. Всеки казва да си довършим работата”, добави Петков.

"Слави Трифонов е човек от Прехода. Той разруши няколко парламента. Научихме, че този тип троянски коне не трябва да влизат в коалицията. Слави Тирофнов е троянски кон на мафията", категоричен бе съпредседателят на ПП. 

"Имам голямо доверие към Асен Василев, той има към мен", посочи още Петков, но бе категоричен, че ако ПП спечелят изборите, премиер ще бъде или той, или Асен Василев. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във